Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ziarele britanice i-au numit pe români "ţigani, vagabonzi şi hoţi", însă pe bulgari i-au insultat mult mai puţin, în anul care a precedat eliminarea restricţiilor de muncă pentru cetăţenii europeni, potrivit unui raport citat de Huffington Post.

Românii au fost asociaţi în mod repetat de presă cu activităţile infracţionale, dar nu şi bulgarii, conform unui raport al Observatorului pentru Imigraţie de la Universitatea Oxford, care a analizat relatările din presă din perioada 2012-2013.

Analiza include 4.000 de articole, scrisori şi comentarii care menţionează românii sau bulgarii, însumând un total de peste 2,8 milioane de cuvinte.

Raportul a constatat că românii au fost incluşi într-un "singur grup" de persoane care creează probleme, iar limbajul folosit pentru a-i descrie pe bulgari a fost mult mai blând.

"Limbajul folosit pentru a-i descrie pe români - în special de ziarele tabloide - îi menţionează adesea în legătură cu criminalitatea şi comportamentul antisocial, în timp ce în cazul bulgarilor nu a fost aşa", a declarat William Allen, unul dintre autorii analizei.

Ziarele analizate au fost The Daily Mail, The Mail on Sunday, The Times, The Sunday Times, The Sun, The Sun on Sunday, The Daily Telegraph, The Sunday Telegraph, The Express, The Sunday Express, The Guardian, The Observer, Daily Mirror, Sunday Mirror, The Independent, Independent on Sunday, Daily Star, Daily Star Sunday şi The Financial Times.


Comentarii

Detinutul de la CELULA-3 / Penitenciarul Rahova, sectia Carantina: îi îndemn pe britanici sa nu generalizeze cazul meu... Nu toti românii sunt "tzigani, vagabonzi si hotzi" (ca mine, n.m.). În calitate de fost Vicepresedinte al Senatului României protestez împotriva unor atari generalizari, fara baza si fara noima! Cu respect, Dan V.

19 august 2014 9:38

MB Scenele cu suspendatul Basescu, jucand tontoroiul cu nevasta-sa, la paranghelii tziganesti, scenele cu fratiorul Mircea, incasand bani sute mii Euro - de la clanurile tziganesti, pt protectia infractorilor in Justitia romana si incoruptibila, a Basescului, aceste scene au umplut de scarba si teroare, guvernele si cancelariile occidentale - si nu numai ! Nenorocitul de PDL-epros, dupa distrugerea Romaniei timp de 10 ani, la final, a facut de kaka Tara...vine, vine plata, pt bashinoshi !

19 august 2014 9:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.