Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În prezent, pe Pământ trăiesc 7,25 miliarde de oameni, iar numărul acestora este în creștere. La fiecare cinci zile, populația lumii se mărește cu încă aproximativ un milion de persoane.

Populația actuală a globului este de zece ori mai mare decât era acum 400 de ani. Iar cu doar 50 de ani în urmă, pe Pământ trăiau 2,5 miliarde de oameni. Îmbunătățirea nivelului de trai și a serviciilor medicale a făcut posibilă creșterea speranței de viață și o rezistență sporită în fața bolilor, determinând o explozie demografică neașteptată și greu de imaginat acum câteva sute de ani. Totodată, rata nașterilor din anumite zone ale lumii se mențin ridicate.Studii realizate de oameni de știință arată că, dacă lucrurile nu se vor schimba semnificativ, în următorii 40 de ani numărul de locuitori de pe Terra ar putea depăși 20 sau chiar 30 de miliarde. Cel mai grav, în aceste condiții, ar fi faptul că s-ar ajunge astfel la secătuirea planetei, populația riscând să rămână fără resurse de apă, alimente și energie.
Integral pe Money.ro