Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Specialiştii erau îngrijoraţi în legătură cu sistemele publice de pensii din statele europene chiar şi înainte de începerea crizei. Acum, lucrurile s-au agravat: obligaţiile sistemului public de stat din 19 state membre ale Uniunii Europene sunt de aproximativ cinci ori mai mari decât datoria publică totală a acestor ţări, se arată într-un studiu realizat la cererea Băncii Centrale Europene (BCE), citat de Bloomberg.

Astfel, obligaţiile sistemelor publice de pensii din 19 ţări din UE faţă de populaţia actuală se ridică la 30.000 miliarde euro, de cinci ori datoria publică brută totală, potrivit studiului realizat pentru anul 2009 de un centru de cercetare din cadrul Universităţii Freiburg. Obligaţiile sistemului public de pensii către populaţia actuală din Germania se cifrau, în 2009, la 7.600 miliarde euro, cele mai mari din Europa. Germania este urmată de Franţa, cu 6.700 miliarde euro, arată raportul.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul Zilei