Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După cinci ani de luptă cu creşterea preţurilor, BNR a reuşit anul trecut să se încadreze în ţinta de inflaţie, indicatorul ajungând la 3,14%. Banca Naţională a României (BNR) poate bifa pe lista de obiective pentru 2011 cel puţin unul dintre ele. După patru ani de rateuri, inflaţia anuală s-a încadrat în ţinta fixată de banca centrală, de 3% plus sau minus un punct procentual. Rata inflaţiei a coborât la sfârşitul lui 2011 la 3,14%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Creşterea preţurilor s-a situat chiar sub ultima prognoză a Băncii Naţionale, de 3,3%, revizuită în scădere de la 4,6%.

Acesta este nivelul minim al ultimilor 22 de ani, înregistrat, în principal, pe fondul stagnării preţurilor la alimente. Produsele alimentare s-au scumpit anul trecut, în medie, cu doar 0,95%. Cele mai mari creşteri de preţ s-au consemnat la zahăr (18,65%) şi la mierea de albine (8,39%), în timp ce cartofii şi celelalte legume s-au ieftinit cu peste 20%.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul