Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

540 de femei din regiunea Sud-Est vor beneficia de cursuri de calificare profesională. Ele vor putea învăța să lucreze ca operatoare de date, vânzătoare, inspectori de resurse umane sau contabile, în cadrul unui program al Agenției Naționale Antidrog (ANA), derulat cu bani europeni.

Astfel, 465 de femei - consumatoare, foste consumatoare de droguri sau aflate în risc de consum și 75 de femei aparținând unor grupuri vulnerabile - femei fără adăpost, tinere care au împlinit 18 ani și care au părăsit sistemul de protecție al copilului, victime ale violenței domestice - vor beneficia de cursurile gratuite de calificare profesională. Ele vor putea urma cursuri de lucrătoare în comerț, confecții, operatoare de introducere și prelucrare de date, precum și de inspector de reusurse umane, cursuri de antreprenoriat sau contabilitate.

Citește și: Psihiatrii români, speriaţi de consumatorii de droguri

Programul se adresează femeilor din regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), întrucât, așa cum arată datele ANA, remise României libere, numărul de consumatori de droguri din această regiune s-a dublat, în 2010, față de 2009 (conform celor mai recente date ale Agenției - procentul consumatorilor de droguri care au ajuns la urgențe a crescut de la 7,3% la 16%).

Proiectul ”Egalitate pe piața muncii – Șansa ta la un viitor mai bun” a fost demarat în mai 2014, se va încheia în noiembrie 2015 și va costa aproximativ 1.849.000 lei.

Integral pe România Liberă