Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Forul european de rugby trece printr-o serie de schimbări majore, menite să atragă mai mult public spre acest sport și totodată sprijin financiar. Una dintre cele mai importante modificări este cea a numelui, FIRA-AER, organizația care reglementează rugby-ul în Europa, devenind Rugby Europe.

În cadrul Adunării Generale, care a avut loc în Croația, la Split, membrii forului european au votat schimbarea denumirii din FIRA-AER într-una mai simplă, care reflectă mai bine regiunea geografică pe care o reprezintă. Astfel Rugby Europe va fi de acum înainte forul care va reglementa acest sport la nivel european.

"Acesta a fost primul pas din cadrul unui proces mai complex menit ca in viitor sa redefineasca identitatea acestei organizatii pentru a o face mai atractiva din punct de vedere al implicatiilor financiare", se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Proiectul Rugby Europe a fost inițiat de către președintele forului european, românul Octavian Morariu. De altfel Morariu este primul președinte din afara Franței din istoria de 80 de ani a organizației, el fiind ales în 2013.

Rugby Europe va fi organizatoarea viitoarelor ediții ale Cupei Europene a Națiunilor, Sevens Grand Prix Series și a Campionatelor Europene
de juniori la diferite categorii de vârstă.

FIRA (Federația Internațională de Rugby Amator), devenită ulterior FIRA-AER, a luat ființă pe 2 ianuarie 1934, la Paris, din inițiativa Frantei. Primele state care au aderat la aceasta au Germania, mai apoi Italia, în 1937 și România în 1938.

Integral pe România Liberă