Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul ALDE, Guy Verhofstadt, se declară încântat de europarlamentarul Mircea Diaconu. Oficialul ALDE a publicat un mesaj, în urma aflării rezultatelor de la alegerile europarlamentare din România, în care l-a lăudat pe maestrul Diaconu.

"Rezultatul din România al alegerilor pentru Parlamentul European a fost anunţat şi confirmat oficial de către autorităţile competente. Aparenta încercare de a contesta legitimitatea faptului că domnul Mircea Diaconu a fost ales drept candidat independent, contravine prevederilor Tratatelor Uniunii Europene, care prevăd în mod clar că orice cetăţean al Uniunii Europene are dreptul de a candida la alegerile pentru Parlamentul European", afirmă Guy Verhofstadt.

El se declarată "un mare admirator al personalităţii şi al spiritului independent, de neclintit, ale lui Mircea Diaconu".

"În mod clar, candidatura sa a beneficiat, într-o mare măsură, de sprijinul electoratului cu afinităţi liberale, iar cei care l-au votat au făcut-o în cunoştinţă de cauză. Îl invit pe domnul Diaconu să se alăture Grupului ALDE, ca membru independent şi garantez pentru păstrarea independenţei sale pe viitor, pentru a lucra împreună la îndeplinirea obiectivelor liberale şi pro-europene", afirmă Verhofstadt.

Maestrul Mircea Diaconu a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire" de duminică seară, că va avea o discuţie cu oficialul ALDE marţi dimineaţă, pentru a-l anunţa că nu se va alătura grupului ALDE, dar va colabora din postura de independent.

"Problema destul de gravă este că frontiera dintre eurosceptici şi proeuropeni avansează extrem de mult. Deşi noi îi percepem ca extremişti, ei par destul de umani când vorbeşti cu ei. Trebuie să îmi manifest şi eu intenţia şi intenţia mea este ultra-proeuropeană şi este motivul pentru care marţi dimineaţă mă voi întâlni cu domnul Verhofstadt şi îl voi anunţa că rămân independent. Sigur, vom lucra împreună, voi lucra cu ALDE, dar rămân independent, aşa cum am fost ales."


Comentarii

liberalul socialist Aldistul vosbeste ca un cretin de socialist. Daca intreba prin Romania, ar fi aflat ca majoritatea voturilor primite de "maestru" au venit de la... PSD! Daca-l intrebi pe asta, dar si pe "maestru" care sunt "obiectivele liberale", o sa vezi ca sunt 100% obiectivele socialistilor europeni: locuri de munca, nivelarea diferentelor, ajutorarea "saracilor", programe sociale, intarirea parlamentului, drepturi... DAR DELOC OBLIGATII!

23 iunie 2014 13:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.