Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, în legătură cu dosarul lui Mircea Băsescu, că justiţia funcţionează corect şi că "nu se lasă influenţată nici de presă, nici de alte funcţii şi îşi urmează cursul indiferent de persoană". Întrebat, vineri seară, la Constanţa, cum se va încheia scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu ştiu cum se va încheia, dar aş vrea să se încheie foarte repede pentru că au apărut acuzaţii extrem de grave la adresa unor oameni cu funcţii importante în stat şi este important ca justiţia să nu fie afectată, credibilitatea instituţiile să nu fie afectate. Din punctul meu de vedere justiţia funcţionează corect, se vede că nu se lasă influenţată nici de presă, nici de alte funcţii şi îşi urmează cursul indiferent de persoană şi faptul că, încet, încet, în România nimeni nu e mai presus de lege asta va da foarte multă încredere în societate". El a mai spus că acest scandal nu face bine imaginii României şi că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-şi asume responsabilităţile.

"Din păcate este o situaţie destul de rea pentru imaginea României în ansamblu, nu-l învinovăţesc neapărat pe Traian Băsescu, până la urmă fraţii, rudele nu ţi le alegi, dar la o asemenea funcţie până la urmă contează ce face familia şi trebuie să-ţi cam asumi responsabilităţile", a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui să demisioneze după ce Bercea Mondial a spus că i-ar fi dat 200.000 de euro, Dragnea a răspuns: "Doamne fereşte! Numele oricui poate fi pronunţat, domnul Bercea Mondial sau cum îl cheamă poate să pronunţe numele oricui. Faptul că a pronunţat numele Kovesi nu înseamnă că Kovesi trebuie să-şi dea demisia".

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă. Vineri, el a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, ordonanţa de reţinere a lui Mircea Băsescu expirând la ora 19.05, iar instanţa rămânând, la ora transmiterii acestei ştiri, în pronunţare.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

"La începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunțătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Băsescu Mircea, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză", au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a dat alţi 350.000 de euro lui Marian Căpăţână, în același scop.

Integral pe România LiberăComentarii

Kostas Cum le stii tu, bibicule, pe toate!? Ca dumneata rar cineva.Mai bibicule, pe dumneata te doare capul cand iti zvacneste creierul de vrea sa dea pe din afara?

21 iunie 2014 9:14

Kostas Ia uite, justitia este independenta si-si face bine treaba. Cand este vorba de-ai lor. Cand incrimineaza ca s-a facut trafic de influenta din biroul mitomanului, justitia e dirijata de Basescu. Mai fira-s al dracului.Cum vine asta domnule dragnea? Lasa ca nu e departe vreme cand o sa dati ordine procurorilor si judecatorilor.

21 iunie 2014 9:07

bibicu Am auzit, pe surse, ca Basescu este membru (secret) al... PSD! Nu am vrut sa cred, dar vazind cam ce face Justitia pe dreapta si ce face pe stinga, si stiind ca Basescu e Stapinul Justitiei, imi e tot mai clar ca rolul lui este, inainte de toate, sa intirzie cit de mult condamnarea tovarasilor mei - ceea ce e bine! Abia astept sa-si oficializeze crezul politic, voi avea atunci ocazia sa compar cum e gustul koorului lui, fata de cele tinere, socialiste. Pe socialistul liberal nu-l cred, orice ar spune, el nu are de unde sa stie cit de minunat este cel de Ponta! Oare sa incerc si pe-al dlui Voiculescu? E greu, acolo e bataie mare...

21 iunie 2014 7:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.