Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Social Liberală consideră că pentru gestionarea sistemelor importante, precum cel sănătate publică, este mai importantă poziţia unor profesionişti cu experienţă decât cea a politicienilor, ca urmare va promova, când va prelua guvernarea, cât mai mulţi specialişti iar dr. Raed Arafat ar avea loc întotdeauna într-un Guvern USL, a declarat marţi liderul PSD, Victor Ponta, co-preşedinte USL.

USL cere în continuare renunţarea la procedura de urgenţă pentru adoptarea noii legii a Sănătăţii şi dezbaterea sa publică pe scară largă, a precizat Ponta.

"În cazul reformei din Sănătate, considerăm că nu asistăm la ciocnirea a două viziuni strategice, ci la o dispută între unul dintre puţinele sisteme de succes (SMURD-ul gestionat de domnul Arafat) care dă încredere şi profesionalism şi o seamă de interese dubioase şi controversate, susţinute de preşedintele Băsescu. Domnul Raed Arafat, precum şi alţi profesionişti de calibrul domniei sale, ar avea întotdeauna un loc într-un viitor guvern al USL, pentru că noi considerăm că principalul criteriu care trebuie să stea la baza unei guvernări corecte este competenţa", a susţinut Ponta, într-o declaraţie de presă transmisă marţi AGERPRES.
Integral pe Agerpres