Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Israelul se pregăteşte pentru a putea face faţă unei situaţii în care Iranul ar deveni o putere militară nucleară, ceea ce s-ar putea întâmpla în decurs de un an, a anunţat marţi cotidianul britanic The Times, citând un raport israelian, anunta Mediafax.

Institutul naţional pentru studii de securitate (INSS) israelian a pregătit scenarii pentru a reacţiona în cazul unui test nuclear iranian, la cererea foştilor ambasadori, oficiali din serviciile de informaţii şi foşti lideri militari, potrivit cotidianului.

În cazul unui test iranian, INSS anticipează în principal o modificare profundă de echilibru al puterilor în Orientul Mijlociu, adaugă The Times, precizând că raportul a fost adresat premierului israelian Benjamin Netanyahou.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat luni că Iranul a început producţia controversată de uraniu îmbogăţit la 20 la sută la Fordo, o instalaţie situată în munţi şi dificil de atacat.

Îmbogăţirea uraniului se află în centrul unui conflict care durează de mai mulţi ani între Iran şi comunitatea internaţională, care se teme că programul nuclear iranian are obiective militare în pofida negărilor repetate ale Teheranului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.