Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un subiect extrem de fierbinte pentru Occident, posibilitatea ca Iranul să se doteze cu arma nucleară, este luat în derâdere de preşedintele iranian. Mahmoud Ahmadinejad, care l-a vizitat în Venezuela pe „fratele“ Hugo Chavez, a făcut glume, spunând că „au o bombă atomică sub peluză". Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat, ieri, că Iranul a început producţia controversată de uraniu îmbogăţit.

Venezuela şi Iranul, ţări membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEP), au acorduri economice în valoare totală de aproximativ cinci miliarde de dolari, anunţă ADEVĂRUL. „În ciuda oamenilor aroganţi care nu ne vor împreună, ne vom uni pentru totdeauna“, i-a spus liderul de la Teheran prietenului Hugo Chaveaz, la începutul vizitei sale în Venezuela. Venezuela şi Iranul vor continua să coopereze în vederea „frânării nebuniei imperialiste", a subliniat, la rândul său, preşedintele venezuelean, citat de MEDIAFAX.

Îmbogăţirea uraniului este motivul unui conflict vechi între Iran şi comunitatea internaţională, care se teme că programul nuclear iranian are obiective militare, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Iar turneul lui Ahmadinejad se desfăşoară într-un climat de tensiuni tot mai mari cu Occidentul, din cauza programului său nuclear controversat.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citată de GÂNDUL, a anunţat că Iranul a început producţia de uraniu îmbogăţit la 20% la Fordo, o instalaţie situată în munţi şi dificil de atacat. Autorităţile din Israel, susţine ANTENA3, se pregătesc pentru a putea face faţă unei situaţii în care Iranul ar deveni o putere militară nucleară. Oficialii israelieni avertizează că acest lucru s-ar putea întâmpla în decurs de un an, susţine EVENIMENTUL ZILEI. La cererea foştilor ambasadori, oficiali din serviciile de informaţii şi foşti lideri militari, Institutul naţional pentru studii de securitate israelian a pregătit deja strategii de acţiune în cazul unui test nuclear iranian.


Comentarii

Daniel Iranul are industrie ,are petrol face export ,isi tine populatia acupata ,plus ca nu vad ce e rau sa ti se taie mana daca furi?Munceste daca vrei sa ai.Venezuela e si ea un mare exportator de petrol.Bineinteles ca ,neavand datorii pot pune piciorul in prag . Noi suntem datori vanduti , Mugur Isarescu este ales guvernator pe VIATA si sa nu uitam ca face parte din ''marea loja MASONICA''.Pe vremuri turcii ne cereau biruri istovitoare ca sa nu ne atace,astazi este ceva mai simplu ,si-au pus omul exact in visteria tarii,sa stie cat sa fure si pe ce perioada sa ne indatoreze,apropo BNR nu a fost niciodata controlata de fisc.Cred ca a sosit momentul sa facem putina curatenie.

11 ianuarie 2012 11:17

john Am un coleg de munca musulman,in fiecare dimineata se roaga la Dumnezeul lui.Niciodata nu m-a intrebat de ce sunt ortodox cum nici eu nu l-am itrebat de ce crede in Coran.Ne respectam reciproc ,radem ,glumim,lucram impreuna de mult timp fara sa ne jignim.In anul 1989 Romania nu mai avea de platit nici o datorie,asa zisul ''dictator'' Nicolaie Ceausescu (care a improprietarit toti taranii cu cate un apartament gen ''cutie de chibrit''si care are acum valoarea de 60 de mii de euroi),a dat de munca la toti romanii ,fiecare avea un job si o cutie de chibrit,adica nimeni nu murea de foame(uitati-va cati mor astazi),asa cum era rau sau bine nu era stresul de astazi.Daca mergeti in Occident o sa vedeti ca marea majoritate a bastinasilor lucreaza doar in servicii,office,sau au job-uri foarte usoare,dar foarte multi asteapta ajutor social.E mai castigat un englez de exemplu ,daca sta acasa decat daca ar merge la munca,pentru ca trebuie sa plateasca taxe ,transport,etc.Si totusi Anglia nu are industrie foarte mare dar traieste bine.Iranul nu are datorii la francmasoni (evrei)asta e buba si daca nu ai datorii nu poti fi controlabil,uitati-va la noi ,fiecare face ce vrea ,asta a fost si ideea.

11 ianuarie 2012 11:01

vt orice lucreaza inspre terminarea putorii de islam e binevenit

10 ianuarie 2012 21:42

@mugur& Papa Din pacate, multi oameni inca mai cred propaganda desantata pe care presa, de aici si de aiurea, o revarsa pe piata. Asa ca acel "cineva" care crede miciunile debitate e el-Baradei (o biata marioneta, ca atatea altele in mana ocultei mondiale), acel cineva, ziceam, este foarte tampit . Si nu numai atat: este si foarte numeros. Jmecherii lumii isi pot face de cap linistiti: inca nu a explodat adevarata bomba.

10 ianuarie 2012 16:54

mugur De unde sa aiba bani de bombe nucleare, nu vedeti ca nici bani de cravata la git nu are ? (bineinteles ca glumeam, stiu ca asa e "moda iraniana") Auziti, astia cu stiri de genul asta ... ia mai cintati la alta masa ! sau mai bine scoteti-le pe alea cu Mos Craciun, Roswell, etc, ca sint mai credibile ...

10 ianuarie 2012 14:15

Papa Cea mai buna gluma pe care o face Iranul este ca NU detine arma nucleara (spre deosebire de TOTI detractorii lui). Atâtzarile continue si demonizarea Iranului (tara care NU a provocat în ultimele secole NICIUN razboi!) au devenit un zgomot de fond menit sa ne obisnuiasca cu ideea ca un atac conjugat iudeo-anglo-american iminent.... Chiar asa sa fie? Oare cât de tâmpit trebuie sa fie cineva pentru a nu învata nimic din povestea Petrica si Lupul, dupa minciunile (sfruntate) debitate obsesiv de marioneta sub-umana intitulata Mohammed el-Baradei în legatura cu "programul nuclear Irakian"?

10 ianuarie 2012 13:39

ALIOSHA foarte bine!!!

10 ianuarie 2012 13:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.