Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mulţi oameni ai legii au fost ridicaţi în această dimineaţă în urma unor descinderi. Se pare că ar fi vorba de poliţişti de ordine publică ce pretindeau că sunt poliţişti de la Rutieră pentru a lua şpagă de la şoferii, pe care îi opreau în trafic. Agenţii nu pretindeau bani numai de la şoferi, ci şi de la prostituatele şi proxeneţii din Bucureşti. Poliţiştii au comis infracţiunile chiar în timpul orelor de serviciu.

Percheziţiile au loc la secţiile 1 şi 3 de la Poliţia Capitalei. Cei 35 de poliţişti au fost duşi la DGA pentru audieri. La descinderile efectuate în această dimineaţă au participat forţele de ordinte de la DGA şi SRI, împreună cu procurorii de la Parchetul Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, poliţiştii de la cele două secţii sunt în vizorul anchetatorilor de mai multe luni. Mai mulţi ofiţeri DGA au fost infiltraţi în cele două secţii de poliţie vizate.

Potrivit comisarului Christian Ciocan, Poliţia Română a fost sesizată cu privire la suspiciuni de corupţie în cazul poliţiştilor de la secţiile 1 şi 3 de către conducerea Poliţiei Capitalei. IGPR a sesizat mai departe Direcţia Generală Anticorupţie, care a început ancheta.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.