Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Zeci de politişti de la două secţii de poliţie din Bucureşti au fost ridicaţi de DGA şi DNA, în această dimineaţă, şi duşi la audieri. Procurorii au început urmărirea penală împotriva a 32 de agenţi de poliţie de la Ordine Publică de la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie, care se dădeau drept poliţişti de la Rutieră şi luau mită de la şoferi şi diverşi agenţi economici.

Acuzaţiile sunt dintre cele mai grave, anunţă ADEVĂRUL: luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură. Parchetul a emis nu mai puţin de 82 de mandate de aducere pentru persoane ce ar avea legătură cu acest caz de corupţie în sânul Poliţiei. ROMÂNIA LIBERĂ susţine că magistraţii şi ofiţerii de la Direcţia Generala Anticorupţie au făcut 30 de percheziţii la domiciliile suspecţilor.

Potrivit unor surse judiciare, citate de MEDIAFAX, poliţiştii de la cele două secţii sunt în vizorul anchetatorilor de aproximativ patru luni, mai mulţi ofiţeri DGA fiind infiltraţi în cele două secţii. Poliţiştii sunt suspectaţi că au luat mită de la şoferi pentru a nu le da amenzi pentru încălcarea regulilor de circulaţie, au precizat sursele citate.

„Ofiţerii sub acoperire se aflau la volanul maşinilor şi ba treceau pe roşu, ba încălcau o regulă de circulaţie şi apoi cădea la pace cu agentul căruia îi oferea bani ca să nu îi amendeze sau să îi ia permisul. În acest timp, poliţiştii care îi trăgeau pe dreapta erau filmaţi şi înregistraţi când luau banii“, a explicat un anchetator, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

Agenţii nu pretindeau bani numai de la şoferi, ci şi de la prostituatele şi proxeneţii din Bucureşti, anunţă ANTENA3. Poliţiştii au comis infracţiunile chiar în timpul orelor de serviciu. Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului „Pro Lex“, Vasile Lincu, a declarat pentru MEDIAFAX, că de multe ori au anchetatorii fac exces de zel, aşa cum a fost şi la vămi, unde au fost ridicaţi în echipe, pentru suspiciuni de infracţiuni, iar apoi s-a dovedit că nu toţi erau vinovaţi. Vasile Lincu a precizat că în cazul poliţiştilor de la secţiile 1 şi 3 din Capitală nu este vorba de reţineri, ci doar de cercetări.