Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Dacă mi-aș dori să mai schimbăm ceva în mod semnificativ este o anumită abordare din ultimii ani, o abordare prin care cei care provin din mediul universitar sunt un fel de dușmani ai poporului și trebuie scoși, nu au voie să fie în Parlament, nu au voie să fie în Guvern, nu au voie să fie nicăieri.

Domnul academician Giurăscu și-a dat demisia din Parlament pentru a ocupa o funcție de conducere în Academia Română și mă gândeam că în urmă cu mulți ani atunci când se înființa și Parlamentul României și universitățile ideea era să ai cât mai mulți oameni din mediul universitar care să îți facă legi bune, care să îți guverneze bine țara.

Numai noi în ultimii ani am considerat că cel mai important este să le facem dosare de diverse feluri, să îi scoatem la pensie, să nu mai fie nimic, în niciun caz parlamentari, în niciun caz miniștri, în niciun caz în funcții din care să decidă ceva bun pentru România".

"Este o mare greșeală și mi-aș dori foarte mult să găsim o soluție prin care cei care au merite în mediul universitar, care au merite în mediul academic și care mai și vor, nu știu de ce, în ciuda a tot ceea ce li s-a întâmplat să se implice în viața societății, să îi recompensăm și să le mulțumim pentru asta.

Îmi doresc foarte mult să îndreptăm această greșeală și mi-aș dori cât mai mulți din reprezentanții de seamă ai mediului universitar să fie de acord să se implice, să își consume din timpul pe care oricum nu prea îl au pentru a ne sprijini pe noi cei care nu avem experiența academică necesară pentru a schimba în bine.

Cred că de fapt cine are succes în mediul universitar merită încurajat, și nu descurajat, să se implice în ceea ce înseamnă conducerea țării și reformele pe care le avem să le facem".

"Sunt convins că reușim și găsim și soluțiile legale pentru a nu fi acuzați de cine știe ce lucruri pe care în niciun caz nu dorim să le facem. (...) Foarte mulți profesori nu doar doamna Andronescu au avut procese pe care le-au câștigat dar mai bine ar fi fost să nu le aibă, nu să le aibă ani de zile și să le câștige după aceea în final. M-am referit la foarte mulți profesori și cadre didactice care au fost obligați în diverse situații și când este vorba de drepturi salariale și când este vorba de incompatibilități să meargă în instanță și să își câștige acolo dreptatea. Bine era să nu fie cazul să îi trimitem în instanță"

"Anul trecut a fost bine organizat, nu au fost contestații. Eu m-am referit la faptul că nu au prea fost știri, înseamnă că nu au fost probleme", a susținut Victor Ponta, precizând că fraudele trebuie pedepsite. "Asemenea lucruri sunt de pedepsit și trebuie să încercăm să nu mai existe asemenea situații"


Comentarii

bibicu Pai si Papahagi este un personaj cu succesuri in mediu universitar;cu el ce faceti ?! Ar tare bun (in clanta), ca de realitate este rupt, ca oportunist nu mai vorbesc. Da, are dreptate dl Manoila, fara "universitari" cu diplome cumparate de la fabricile de studenti si fara universitari care nu stiu cum se coace painea, fara lichele...

5 iunie 2014 16:02

Probo Aveti perfecta dreptate d-le Manoila.

5 iunie 2014 11:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.