Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul cadru didactic de la Liceul "Jean Monnet" profită de eliberarea din închisoare pentru a-şi pleda cauza în faţa camerelor de filmat.

Profesorul de sport a povestit pentru emisiunea "Acces direct" cum s-a ajuns la incidentul cu eleva care l-a acuzat de viol: "Am fost sedus de această fată, am căzut pradă ei. Am fost incitat, am căzut în această capcană. Ea a făcut tot timpul primul pas, de a încerca să fie tot timpul în atenţia mea", a expus el propria variantă asupra evenimentelor. Însă recunoaşte că a greşit, "moral şi deontologic", cedând ispitei.

"A venit la mine în cameră, m-a abordat într-un mod foarte experimentat şi am căzut pradă ei. Nu eram nici primul şi nici ultimul cu care a întreţinut relaţii sexuale. Ca bărbat e dificil: era o fată foarte dezvoltată, ştia cum să atragă un bărbat. În seara aceea nu era băută. A avut momente când a băut, dar chiar şi atunci avea total discernământ", s-a apărat Dan Vişan.

Fostul cadru didactic îşi explică într-un singur fel schimbarea de atitudine a elevei: "Când ne-am întors, eram oarecum reci, ea avea crize de gelozie. Datoria mea era să interacţionez şi cu celelalte fete. După această excursie, ea a mai vrut să meargă şi în următoarea. Apoi plângerea pentru viol... e ciudat!", a spus el.

Acuzaţiile l-au şocat, a povestit profesorul: "Doamna director mi-a spus să vin de urgenţă. Eram plecat, când am ajuns am constatat plângerea de viol. Această veste m-a fulgerat. Nu credeam că se va întâmpla aşa ceva. Tatăl ei m-a ameninţat foarte rău: că de sărbători îşi va aduce el aminte de mine, că voi fi singur şi că voi fi mireasa tuturor în puşcărie".

De la eleva sa aşteaptă încă răspunsul la o întrebare care continuă să-l frământe: "De ce a continuat să râdă, să se bucure? Am întrebat-o de ce a făcut asta şi nu a mai răspuns", a mai spus profesorul.

Integral pe Click!