Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore, iar procurorii vor cere astăzi arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. Uioreanu este acuzat de luare de mită, procurorii susţinând că şeful CJ ar fi făcut acest lucru de 17 ori. În schimbul mitei, Uioreanu a suplimentat contractul pentru construcţia unei piste pentru aeroportul din Cluj cu suma de 10 milioane euro, în beneficiul companiei deţinute de omul de afaceri Ioan Bene. Anchetatorii susţin că şeful CJ a aprobat suplimentul de 10 milioane euro prin proceduri de achiziţie ilegale.

Procurorii spun că în 2011 firma Napoca SA firma lui Ioan Bene a câştigat contractul pentru construcţia unei noi piste pentru aeroportul din Cluj. Contractul avea valoare de 32 milioane euro cu finanţare din bugetul judeţean.

Potrivit procurorilor, Uioreanu a dispus încheierea a 24 de contracte adiţionale fără să respecte legea achiziţiilor publice. "Pe parcursul executării contractului acesta a fost adiţionat cu un număr de 24 acte adiţionale care au crescut valoarea contractului până la suma totală de peste 42.000.000 euro. Probaţiunea administrată în prezenta cauză a stabilit că, pe fondul cointeresării materiale a preşedintelui C.J. Cluj, inculpatul Uioreanu Horea Dorin, omul de afaceri Bene Ioan deţinătorul societăţii de construcţii SC Napoca SA, a convenit cu acesta să realizeze în continuare lucrări din etapa a doua a proiectului, în sensul de a construi platforma de parcare aeronave Apron 4, în lipsa oricăror forme legale şi transparente de evaluare şi acordare a unei astfel de lucrări finanţate din bani publici, prin ignorarea principiilor concurenţei şi transparenţei stabilite de legiuitor prin OUG 34/2006 (în lipsa oricărei documentaţii, licitaţii, contractări)", susţin procurorii DNA
Integral pe GândulComentarii

contribuabilu` Un hot mai mare si "cu guler alb" - din "marea galerie" liberala este adevarat ! Si tot atat de adevarat este si faptul ca DNA-ul devine "deranjant" pt toti politicienii romani, indiferent de asa numitele (sanchi!!!) doctrine !

29 mai 2014 15:37

TT Inca un liberal bun pentru NOUL PARTID TARICEANU!

29 mai 2014 14:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.