Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Materialele traditionale, precum polistirenul expandat si vata de sticla, nu mai sunt la moda in domeniul izolatiilor termice.

Reprezentantii firmelor specializate si-au prezentat, la ultima conferinta a Auditorilor Energetici a Cladirilor din Romania, cele mai noi produse, intre care se afla polistirenul grafitat si vata bazaltica.

Pentru izolarea termica a peretilor exteriori, polistirenul expandat grafitat poate inlocui polistirenul expandat obisnuit.

Polistirenul grafitat este mai scump, dar are avantajul de a fi incombustibil, astfel incat sporeste rezistanta la foc a cladirilor.

Pentru izolarea tavanelor suspendate si a acoperisurilor se poate folosi o noua generatie de vata minerala de sticla. Aceasta contine un liant fara fenol si fara formaldehide, in locul produselor chimice pe baza de petrol. Culoarea naturala a materialului se apropie de aceea a lemnului, nefiind necesara adaugarea de coloranti sau vopsea. Noua vata minerala de sticla poate fi reciclata in proportie de pana la 85 la suta.
Integral pe Green ReportComentarii

dab Vata bazaltica este produs nou?!?

18 octombrie 2011 9:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.