Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Arad, că este nevoie de modificarea legii electorale astfel încât să se precizeze "foarte clar" care sunt categoriile de înalți funcționari publici ce nu au voie să se implice în campania electorală.

El a comentat astfel rezoluția Curții Constituționale referitoare la sesizarea pe care a înaintat-o în legătură cu faptul că președintele Traian Băsescu s-ar fi implicat în campania electorală, afirmând că respectă decizia acestui înalt for, care a respins miercuri acțiunea premierului.

'(...) Curtea Constituțională nu a spus că este constituțional ca domnul Băsescu să facă campanie. Curtea a spus (...) 'noi nu putem adăuga la Constituție. Dacă e trecut într-o lege sau dacă Parlamentul îl suspendă pe președinte, ne putem pronunța. Dar altfel, nu ne putem pronunța'. Și atunci soluția la această problemă este să modificăm Legea alegerilor, să spunem foarte clar categoriile de înalți funcționari — începând cu președintele, magistrați, polițiști, prefecți — care nu au voie să se implice în campania electorală", a precizat Victor Ponta.
Integral pe AgerpresComentarii

@plagiatorul socialist Bai val cretinule, dar Premierul nu e "al tuturor romanilor"? El se poate implica? El poate face campanie prezidentiala la euro-parlamentare? Poate cara copii minori prin haznale ca sa ii aduca "omagurile" lor? El poate pune in cui Guvernarea timp de o luna, pentur ca e "in campanie" El poate confisca 6Istoia romanilor, "inregimentind" pe Mihai, Burebista, Stefan, Brincoveanu etc. El poate pune talpa, cu voia mult-prea-fericitului dintr-o tara de cretini tristi si nefericiti - pe Biserica, cu sarbatorile, sfintii si osemnitele ei cu tot? Ei da, el nu are voie sa faca toate astea - PRIN LEGE! Asa ca, daca toit vrea sa vrea sa modifice Legea, sa precizeze ca EL, Tatucul Ponta, are voie! Sau, mai simplu, sa puna in Constitutie un singur articol: "IN ROMANIA SE VA FACE VOIA LUI PONTA!"

22 mai 2014 20:52

val 1 Oare numai la noi legile sint interpretabile dupa cum vrea unul si altul (mai ales daca sint sefi la butoane)? Ma intreb ce legi face parlamentul asta (toate de pina acuma) de pot fi intoarse dupa cum le este interesul unora. O logica elementara spune ca presedintele este al tuturor locuitorilor tarii respective, nu numai ai unui partid. Ce valoare are CC, dar jegurile care o formeaza, astia ce meserie au, cum au ajuns sa decida ei lucrurile importanta ale tarii? Invatamintul asa zis juridic trebuie reformat de la admitere, este rusinea tarii.

22 mai 2014 17:00

Jianu Da' de ce, bre, alesilor, nu ati facut-o pana acum? Ce ati facut in doi ani de zile? D'aia v-am trimis in parlament? Ca sa coabitati cu javra? Hai, la munca cu voi! Ca stati acolo degeaba pe banii nostri! Si voi si aia din CCR, CSM si toti, pe bani multi din munca noastra!

22 mai 2014 16:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.