Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Arad, că este nevoie de modificarea legii electorale astfel încât să se precizeze "foarte clar" care sunt categoriile de înalți funcționari publici ce nu au voie să se implice în campania electorală.

El a comentat astfel rezoluția Curții Constituționale referitoare la sesizarea pe care a înaintat-o în legătură cu faptul că președintele Traian Băsescu s-ar fi implicat în campania electorală, afirmând că respectă decizia acestui înalt for, care a respins miercuri acțiunea premierului.

'(...) Curtea Constituțională nu a spus că este constituțional ca domnul Băsescu să facă campanie. Curtea a spus (...) 'noi nu putem adăuga la Constituție. Dacă e trecut într-o lege sau dacă Parlamentul îl suspendă pe președinte, ne putem pronunța. Dar altfel, nu ne putem pronunța'. Și atunci soluția la această problemă este să modificăm Legea alegerilor, să spunem foarte clar categoriile de înalți funcționari — începând cu președintele, magistrați, polițiști, prefecți — care nu au voie să se implice în campania electorală", a precizat Victor Ponta.
Integral pe Agerpres