Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fiscul se va concentra pe câteva zeci de persoane fizice care cheltuiesc mult pe bunuri de lux, deşi declară venituri mici, care nu au venituri constante sau nu aduc documente complete. La începutul toamnei acestui an, avem toate şansele să vedem primele cazuri în care românilor care nu-şi declară veniturile li se va impune să plătească un impozit de 16% pe sumele pe care le-au ascuns de ochii Fiscului.

Aceştia vor fi, în primul rând, cei care cheltuiesc pe lux mai mulţi bani decât declară statului că primesc. Potrivit legislaţiei care reglementează procesul de verificare a marilor averi, "organul fiscal are dreptul de a efectua o verificare fiscală prealabilă docu mentară a ansamblului si tuaţiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit (...) pentru veniturile realizate începând cu anul fiscal 2011", explică, pentru EVZ, reprezentanţii Agenţiei Na ţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Recomandare Fiscului! Locul de unde trebuie începută treaba e Parlamentul și Guvernul României! Succes! Pentru că nu există nici o modalitate legală de a verifica la nivel național veniturile financiare câștigate prin salariu, precum și verificarea dacă toți salariații și-au plătit impozitele și taxele. Dacă nu există baze de date guvernamentale și sociale care să țină o evidență strictă și reală a situației, atunci fiscul să-și înceapă treaba de la președintele statului în jos până la ultimul cetățean român.

9 ianuarie 2012 8:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.