Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sub privirile a milioane de contribuabili, dar şi a partenerilor strategici ai României, trei cetăţeni se joacă azi cu soarta unuia dintre cele mai sensibile obiective ale economiei şi securităţii naţionale – Portul Constanţa. Ignoră, însă, galaxia de indicii care le sugerează să se oprească măcar în ultimul moment.

Unul e premier, altul e ministru, celălalt primar.

În ciuda calităţilor oficiale pe care le deţin - calităţi care, până şi când se duc la culcare, îi fac să se simtă nu demnitari responsabili, ci zei - Victor Ponta, Dan Şova şi Radu Mazăre nu se gândesc o clipă la riscurile la care îşi expun ţara, dar şi propria persoană.

Din punctul lor îngust de vedere, nici trecutul, nici prezentul nu oferă lecţii, deşi evidenţa ar trebui să le dea de gândit la fiecare miime de secundă.

Din punctul meu de vedere, incapacitatea surprinzătoare a respectivilor de a analiza corect ceea ce se întâmplă în jur devine singura explicaţie pentru tupeul şi liniştea interioară cu care merg înainte cu ochelari de cal.

Gigi Becali a ajuns unde a ajuns după aproape 15 ani de la comiterea faptelor; Adrian Năstase a făcut cunoştinţă cu paradigma penitenciară, pe care o ştia doar din cărţi, la aproape un deceniu de la dezmăţul pe care şi-l permisese ca prim-ministru; Sorin Ovidiu Vîntu şi-a completat stagiul carceral, început înainte de Revoluţie, tot aşa, la ani buni distanţă de la comiterea infracţiunilor; Antonie Solomon, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, Ioan Avram Mureşan, verii Becali, Meme Stoica, Gică Popescu, Cristian Borcea, George Copos, Jean Pădureanu şi alţi zmei de calibrul lor au sfârşit în cel mai umilitor mod, după ce o bună parte din perioada de tranziţie se crezuseră băieţii ultra-deştepţi ai naţiunii.

Dacă am omis şi alte nume de anvergură similară, iertat îmi fie, dar scopul enumerării e să le amintesc lui Victor Ponta, Dan Şova şi Radu Mazăre că viaţa omului e lungă, are numeroase cumpene şi nu te iartă atunci când te opinteşti să-ţi faci rău cu mâna ta.

Nu Satana l-a adus pe Gigi Becali în situaţia în care se află, nici persoana fizico-politică Băsescu nu e de vină pentru experienţele extreme de care are parte Adrian Năstase şi nici ghinionul nu a fost cel care l-a ţinut pe Gică Popescu departe de familie.

Nu, în culpă au fost ei înşişi.

Desconsiderarea legilor şi certitudinea de moment că justiţia va rămâne pe veci obiect de speculă şi de negoţ în separeele de cârciumă le-au insuflat celor menţionaţi mai sus încrederea că pot deveni infractori.

Acum, când pregătesc cadorisirea ilegală cu acţiunile Portului Constanţa a unui baron deja urmărit penal în câteva dosare, Ponta şi Şova pun ireversibil bazele restrângerii libertăţii lor şi a unui sfârşit pilduitor de carieră, deşi au numai 40 de ani.

Cât despre edilul Constanţei, acesta e mai aproape ca oricând de un deznodământ pe măsura „meritelor” sale.

Integral pe România LiberăComentarii

Antonel Cata bashineala pe aceasta pagina! Crapa fierea-n voi ca vi se duce subiectul de pupincureala!

21 mai 2014 17:07

liberalul socialist Cind te semnezi, de buna voie si nesilit de nimeni, COMUNISTU, devine clar ce fel de om esti. Si care parte o aperi. "taxel si impozitele datorate statului ar fi platite corect" Exact ca in Romania, nu-i asa? Te las sa te gindesti CINE sunt cei mai mari evazionisti fiscali ai Romaniei. CUI sterge Guvernul datorii de MILIARDE pt ca nu le mai pot plati: impozite, taxe, TVA, CSA, asigurari, energie, cobustibili, materie prima... Asta cind insusi iubitul tau Mitoman recunoaste ca cel mai mare aport (ca si investitie) la Buget il aduce firma privata Dacia! Ma mir ca nu ai amintit miciuna pisd-ista cu "porturi straine a pimrariilor, "ca Roterdam". Realitatea este ca in Europa exista UN SINGUR PORT care are actiuni majoritare la primarie, Roterdam - care este in proces de a le lichida, ca urmare a PIERDERILOR suferite! Mai simt si noi cite ceva, bai comunistule, si nu mai ai Securitatea de partea ta sa ne intrebi "de unde?"! Nu trebuie sa fi muncit 35 de ani in port (asa cum sunt convins ca TU nu ai muncit).

20 mai 2014 12:25

COMUNISTU' Bai jurnalistu; pulii. Ce stii tu de portul Constanta, de vapoare, daca zbozra , plutesc sau merg pe sosele? De unde is pana unde iti dai tu cu parerea de portul Constanta, ba si dai sentinte?! Vezi ca ceea ce doresti altora s-ar putea sa ti se intample tie, javra imputita , bashinsta. Ba boule, iatai sa muncesti in port vre-o 35 de ani , ca mine si dupa aia sa-ti dai cu parerea despre ce e bine si ce e au. Spre stiinta ta, limbic canceros, participarea primariei la administrarea portului, ar reduce cu cel putin 50% evaziunea din port, pentru ca nu s-ar mai putea transfera banii fara acte doveditoare si astfel, taxel si impozitele datorate statului ar fi platite corect. N-ar mai exista munca la negru, pentru ca s-ar face inspectii. Dar bineinteles ca, "jmangligerii " care administreaza societatile portuare nu sunt de acord cu asa ceva pentru ca se inchide robinetu' cu bani. in consecinta ESTI UN RAHAT DE PSEUDOJURNALIST , PUS SA ARUNCE CU NOROI SI SA MANANCE CACAT LA COMANDA.

20 mai 2014 11:46

UNFORGIVEN Corect, si tot asa, dreptate pana la capat, adica basescu-udrea-videanu-boc et. Co. PS: In port, se bat grupari mafiote din ambele tabere, si chiar dinafara tarii, fara nicio legatura cu interesul romanilor

20 mai 2014 11:43

@emilia ionescu Inteleg ca chioru' ti-a dat si azi bani de net

20 mai 2014 10:47

Mircea Sa te auda Dumnezeu, sa-i vedem in puscarie! Iar Alice si nana Ioana sunt doua fufe pupincuriste fapontiste!

20 mai 2014 9:19

alice baseala de doi bani ! ia zi, mai pupincuristule, logic nu ar fi ca, in ordine cronologica, sa fie judecate alte dosare puse la dospit: flota, casa, spalare de bani, guvernarea portocalie, terenuri, instigari, actiuni impotriva statului, abuz de putere, coruptie cu carul etc. ? sigur, daca puterea actuala este corupta, sa plateasca, dar nu cumva, din prostie, nesimtire, interes, pupincurism etc. nu vedem barna din ochi ?

20 mai 2014 8:55

cugetator Pana sa ajunga si excrocul de Pontache la puscarie, ne baga in mormant idiotul....

20 mai 2014 8:14

Ileana Ionescu Nana ioana,ia carbune medicinal,sa nu-ti mai iasa fasaurile prin cap!

20 mai 2014 7:17

gica,contra Subminarea economiei nationale,constituirea de grup mafiot organizat si multe alte incadrari care azi par departe de cei trei plus alti citiva pe care inca nu ii stim dar lucreaza din umbra au deja deschis un dosar penal care a inceput sa se umple Cam asa incepe !

20 mai 2014 5:33

nana ioana Mare prost mai esti mai baiete pupincurist basist.

20 mai 2014 0:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.