Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Regula de aur a politicii, atunci când vrei să îmbrobodeşti electoratul, este să-ţi ataci cu toată forţa adversarul tradiţional. Aşa a câştigat Traian Băsescu, aşa a ajuns şi USL să scoată un scor record în alegeri. Pe asta a mizat şi Crin Antonescu în momentul în care a băgat divorţ de Victor Ponta şi a început să-l bălăcarească în fel şi chip şi, mai nou, pe asta se bazează şi Călin Popescu Tăriceanu, susţine NAŢIONAL.

Lliberalii vorbesc din ce în ce mai des de revenirea lui Călin Popescu Tăriceanu în partid iar acesta, constată CURENTUL, nu ezită în nicio zi să-şi dovedească adevărata măsură.  Cel mai recent comentariu pe temă vine chiar din partea prim-vicepreşedintelui Klaus Iohannis. „Domnul Tăriceanu a făcut un pas care a dăunat imaginii PNL şi chiar dacă s-ar intoarce – şi personal cred că se va întoarce în PNL – nu pot să-mi dau seama în ce conjunctură ar putea să revină pe o poziţie foarte important în PNL”, a precizat primarul Sibiului.

„Tăriceanu poate prelua conducerea partidului”, au sărit să-l contrazică alţi reprezentanţi ai PNL. Mai mult, aceştia, citaţi de NAŢIONAL, susţin că fostul premier a demarat deja operaţiunea de „recucerire” a electoratului de dreapta. Iar ieşirile din ultima perioadă  ale lui Tăriceanu, deloc măgulitoare la adresa Executivului condus de Victor Ponta, par să confirme scenariul liberalilor. „România nu are niciun fel de proiect naţional şi funcţionează mai degrabă ca o frunză în vânt: vine FMI, spune ceva, face ce spune FMI; pleacă FMI, face altceva. E aşa, un fel de mişcare mai degrabă haotică”, a declarat preşedintele Senatului, punînd într-o lumină destul de proastă actuala coaliţie de guvernare.

Există şi ideea colaborării între forţele de dreapta la alegerile prezidenţiale, iar aceasta se regăseşte atât în mesajele PNL, cât şi în cele ale PDL, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. Însă, fiecare dintre cele două partide ar dori ca prezidenţiabilul propriu să fie sprijinit de restul partidelor de dreapta. În mesajele liberalilor, ideea coagulării dreptei vine la pachet cu asigurările că PNL nu va reface alianţa cu PSD.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că „USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface“, iar liberalii nu vor accepta o invitaţie de revenire la guvernare, deoarece USL „s-a rupt din cauza unei incompatibilităţii între PNL şi PSD“. Democrat-liberalii se arată şi ei deschişi unei colaborări în zona dreptei, tot pentru a contracara PSD.

În ce priveşte alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta este prima opţiune de vot a românilor, potrivit unui sondaj INSCOP, citat de GÂNDUL. La mică diferenţă, de 3,4 procente, vine prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, iar pe locul trei se clasează preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu. Într-o confruntare cu Iohannis, Ponta ar fi votat de 51,7%, în timp ce liberalul ar primi 48,3% dintre voturi. Într-o luptă electorală cu MRU, premierul Ponta ar câştiga 56,6 la sută dintre voturi, în timp ce contracandidatul său ar obţine 43,4 la sută dintre voturi. Când vorbim despre candidatul oficial al PNL, Crin Antonescu, lupta dintre cei doi este mai puţin strânsă, fiind o diferenţă considerabilă.

Vă puteţi exprima opinia referitare la rezultatul alegerilor prezidenţiale răspunzând, la CHESTIONARUL ZIARE.RO, la întrebarea: „Cine credeţi că va fi preşedintele României în urmatorii 5 ani?“. Până în prezent, din cele  67713 de voturi exprimate, 34223 voturi (51%) sunt în favoarea răspunsului „Crin Antonescu. Va câştiga alegerile sprijinit de forţele de dreapta“, 28132 voturi (42%) pentru „Victor Ponta. Va câştiga alegerile din partea USD“,5121 voturi (8%) pentru „Un alt candidat“ şi 237 voturi (practic 0%) pentru „Traian Băsescu. Va candida pentru încă un mandat prin modificarea legilor ţării“.

Cum, de facto, actualul preşedinte este ieşit din cursa prezidenţială şi a anunţat că se retrage „în agricultură“, problema pământului cumpărat de fiica acestuia în comuna Nana revine în actualitate. „Pământul este un bun cu care nu ne putem juca”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor 2014 cu tema „Agricultura românească între subzistenţă şi performanţă”. Totodată, remarcă ADEVĂRUL, şeful statului a atras atenţia că, în opinia sa, „în viaţă trebuie să faci două lucruri - să ai copii şi să ai pământ”.

Traian Băsescu a mai declarat, citat de ANTENA3, că „un agricultor vestit“ i-a spus că pământul de la Nana este bun pentru agricultură şi a arătat că italianul de la care a cumpărat cele 290 de hectare a plătit 2.900 de euro pe hectar, el i-a dat 4.500, iar acum ar putea să obţină un 8.000 de euro pe hectar în acea zonă.

În acelaşi timp, anunţă EVENIMENTUL ZILEI, fiica cea mare a preşedintelui României, Ioana Băsescu, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3. Procesul are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală“ şi urmează să se judece la Tribunalul Bucureşti. Demersul Ioanei Băsescu vine după ce postul Antena 3 a difuzat mai multe emisiuni în care a fost mediatizată o anchetă jurnalistică legată de terenul achiziţionat de aceasta la Nana, dar şi de presupuse legături de afaceri ale fiicei preşedintelui.

În procesul cu SC Antena 3 SA, fiica cea mare a lui Traian Băsescu va fi reprezentată de societatea de avocatură Badea, Popa şi Asociaţii. Ioana Băsescu a apelat la aceiaşi avocaţi pentru care au optat, la rândul lor, tot în procese cu Antena 3, după cum subliniază COTIDIANUL, procuroarea Oana Schmidt Hăineală,  vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate.