Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 150 de muzee și organizații de cultură și educație din 48 de localități din România organizează vizite gratuite și evenimente speciale în noaptea de 17 spre 18 mai, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, ajuns la a zecea ediție.

Dragoș Neamu, președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR) a anunțat că rețeaua coordonează și în acest an evenimentul la nivel național și organizează circuite muzeale în București, Timișoara și Cluj-Napoca, în cadrul proiectului "Noaptea Muzeelor 2014: Aceeași noapte, scenarii diferite", finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

El a menționat că în acest an, Timișoara va avea un scenariu similar celui din București, prilejuit de candidatura urbei de pe Bega la titlul de Capitală europeană. "La Timișoara ne dorim permanentizarea evenimentului, depinde de rezultatele Nopții", a anunțat Neamu, precizând că în România, RNMR nu intervine în organizarea proprie fiecărei instituții muzeale.
Integral pe Agerpres