Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preotul Max Tremmel a mărturisit înainte de a muri, în 1980, că un predecesor al său, preotul Johann Kuehberger, l-a salvat pe Adolf Hitler de la înec pe când cei doi erau copii, acesta putând fi unul dintre cele mai devastatoare acte de salvare din istorie, relatează Daily Mail în ediţia online, conform Mediafax.

Hitler nu a confirmat niciodată acest eveniment cât timp a trăit, dar un articol din ziarul Donauzeitung -Jurnalul de Dunăre-, care datează din 1894 şi a fost descoperit recent, pare să susţină această poveste.

În acest articol se prezintă povestea unui copil care a salvat un altul de aproximativ aceeaşi vârstă şi despre care se presupune că ar fi fost Hitler. În articol nu se menţionează însă numele celui salvat, ci doar că un copil de aproximativ patru ani a căzut prin gheaţa subţire care acoperea un râu, însă istoricii tind să îi dea dreptate lui Tremmel.

Acest eveniment este menţionat şi în cartea scrisă de Anna Elisabeth Rosmus şi intitulată "Afară din Passau- Plecând din oraşul căruia Hitler îi spunea Acasă".

"În 1984, în timp ce se juca împreună cu alţi copii, la fel ca toţi ceilalţi copii din Passau, Adolf a căzut în râu. Curentul era puternic iar apa foarte rece, ca şi cum ar fi venit direct din munţi. Spre norocul lui Adolf, fiul proprietarului casei unde locuia a reuşit să îl scoată la timp din apă, salvându-i viaţa", a scris Rosmus în cartea sa.

Faptul că Hitler nu a menţionat nimic despre acest incident poate fi explicat precum că cel care l-a salvat a devenit reprezentantul unei religii pe care el o ura, contrast cu mitul propagandist prin care se spunea că el a fost chemat de destin pentru a salva Germania.

Integral pe România LiberăComentarii

Eduard Chirvaseanu Pai e foarte bine... oricine ar trebui sa salveze copii, chiar si adulti!

4 ianuarie 2018 19:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.