Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Într-un comunicat dat publicităţii vineri, Ministerul Apărării Naţionale "infirmă categoric" faptul că există un proces de mobilizare a rezerviştilor sau de recrutare a tinerilor.

Într-un comunicat dat publicităţii vineri, Ministerul Apărării Naţionale "infirmă categoric" faptul că există un proces de mobilizare a rezerviştilor sau de recrutare a tinerilor.

Potrivit sursei citate, documentul la care presa a făcut referire actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale.

Acest demers este unul legal şi prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document, se mai arată în comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.
Integral pe GândulComentarii

Atentie!... Atentie! Nu o sa postez ceva “senzational” dar motivat de “@val 1” vreau sa spun cata dreptate are in cele spuse si pentru ca totusi traim intr-o lume a informatiei este pacat sa nu se spuna lucrurilor “pe nume” si sa traim in continuare intr-o lume “grasa” a manipularii cum era pana in secolul trecut. Vreau sa completez la ideile foarte reale si bine poste mai jos -cu efectele nefaste asupra pshilogiei individului recrutat,mobilizat la “oaste” (si aici scot din discutie armata platita pentru ca acolo lucrurile sunt supuse altor logici) deci in cea mai mare parte a cazurilor se produce o exacerbare a trasaturilor negative adica “pe romaneste” ajunge la “suprafata” tot ce este negativ in noi violenta, slabiciunile venite din diverse frustrari,cruzimea, ura ,razbunarea ,xenofobia si lista poate contiuna deci nici pe departe nu poate fi vorba in realitatea anului 2014 de vreo motivatie a unor sentimente pure de tip patriot – deschideti ochii oameni buni-

3 mai 2014 23:32

@Un ofiter in rezerva Cadru militar in rezerva, conform legii nou aprobate, poti fi pana la 63 de ani. Dupa, in retragere, Nu te mai supui eventualelor ordine de incorporare la " o adica". Poate numai si numai in cazuri speciale, daca armata o cere ( medici, specialitati militare deosebite in caz de necesitate si care lipsesc in acel moment din armata si alte cateva )

3 mai 2014 7:45

@7.4M de ciumpalaci cretini Vazind "spiritul patriotic" al comentacilor - dar si al romanilor de pe strada, criusme, statii etc. - cred ca Guvernul ar face mai bine sa suplimenteze trenurile, avioanele, autobuzele... entru ca, pe cind rusii "rup frontul" la Prut, 8-10 milioane de romani "rup frontul" la... Paris. Restul sunt prea batrini sa "lupte", asa ca vor primi cu piine si sare "eliberatorul" rus. Oricum, rosii "socialisti" i-au pregatit deja sa accepte steaguri si basti rosii

3 mai 2014 7:30

val 1 Ca sa fi carne de tun intr-un razboi, nu trebuie sa faci armata (care oricum este jalnica). Pina la izbucnirea unui conflict apar armamente noi, iar oamenii uita ce au invatat in armata. In caz de razboi vor fi incorporati toti barbatii apti de lupta, poate si femeile si vor fi instruiti "proaspat", o scurta perioada de timp si vor fi trimisi pe front. In privinta legislatiei nu este nici o problema, ea va fi modificata pe loc in functie de situatia de atuncia. Militarii nu lupta din patriotism ci din cauza legii martiale care ii impusca pe dezertori sau pe cei care refuza sa lupte (incorporeze), sau vor insirui o serie de legi care sa te faca sa incerci sa mergi pe front, unde poate mai scapi, decit sa fi impuscat acasa, in spatele frontului.

3 mai 2014 0:11

Un ofiter in rezerva Dar oare tovarasul Dusa care dupa cat se vede nu prea are treaba cu ministerul, cunoaste ca incepand din anul 2010, s-a desfiintat calitatea de cadre militare in rezerva in Romania? Totodata cunoaste tovarasul ministru ca Legea 80/1995 contravine incepand din acelasi an Constitutiei Romaniei, prin prevederile referitoare la cadrele militare in rezerva? Ca prin desfiintarea pensiilor de serviciu nu mai poti institui obligatii in plus pentru o anumita categorie de cetateni, adica pentru militari? Ca acestia dupa trecerea in rezerva au aceleasi obligatii ca oricare cetatean care a indeplinit stagiul militar la un moment dat sau care este incorporabil? Dar nu ca ofiter, maistru militar sau subofiter? Gradul militar este un drept al cetateanului si nu incumba obligatii suplimentare fata de statul roman intrucat prin Legea 263/2010, a fost eliminata calitatea de cadru militar in rezerva. Daca tovarasul ministru si alti tovarasi din conducerea ministerului vor lua in calcul loialitatea fostelor cadre militare pe care le-au batjocorit si umilit cred ca se inseala amarnic.

2 mai 2014 22:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.