Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepreședintele PSD Robert Negoiță, primar al sectorului 3, vorbește, într-un interviu acordat AGERPRES, despre campania pentru europarlamentare a alianței electorale PSD-UNPR-PC, la nivelul Bucureștiului, despre varianta Victor Ponta - candidat la alegerile prezidențiale, dar și despre principalele proiecte demarate în sector 3.

AGERPRES: Domnule primar, dvs. coordonați, la nivelul Capitalei, campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai a alianței electorale PSD-UNPR-PC. Ce prezență vă așteptați să fie la urne având în vedere că, la precedentele alegeri pentru Parlamentul European, prezența românilor la vot a fost sub media europeană?
Robert Negoiță: Pronosticul acesta are două semnificații — ce așteptări aș avea eu sau ce prevăd că se va întâmpla. Așteptările mele sunt ca românii să vină în număr cât mai mare, pentru ca reprezentanții noștri să aibă o legitimitate cât mai mare.

Pronosticul în schimb nu este unul foarte optimist, în sensul că cetățenii nu înțeleg prea bine importanța acestui demers și cred că aceasta este principala temă pe care ar trebui să o avem în campanie, și anume aceea de a ajuta oamenii să înțeleagă că sunt foarte importante alegerile europarlamentare. Dacă ne uităm pe grafic, o să vedem că prezența cea mai mare este la alegerile locale. Oamenii înțeleg foarte bine ce înseamnă primar, ce înseamnă Consiliu Local, sunt chestiuni foarte reale și foarte apropiate de fiecare în parte și mai ales în comunitate.Integral pe Agerpres