Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Aleksandr Timoşenko, soţul fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, se află de la sfârşitul anului trecut în Cehia, unde a şi cerut azil politic.

Cel mai probabil, autorităţile de la Praga vor răspunde favorabil la cererea de azil al lui Aleksandr Timoşenko, un om de afaceri de 51 de ani, scrie ziarul ceh Pravo, potrivit Agerpres. "Este de aşteptat ca Timoşenko să primească azil în Cehia, deşi aceasta va duce la răcirea relaţiilor dintre Praga şi Kiev", notează cotidianul ceh, care precizează că soţul Iuliei Timoşenko a depus o cerere în acest sens la sfârşitul anului trecut.

Problema azilului pentru Timoşenko a făcut obiectul discuţiilor purtate în ajun de miniştrii cehi de externe şi interne Karel Schwarzenberg, respectiv Jan Kubice. "Noi nu comentăm niciodată cu privire la procedura legată de azilul politic şi nu o vom face nici de această dată", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Pavel Novak.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.