Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Delta Văcăreşti a devenit oficial rezervaţie naturală, protejată de lege.Decizia a fost luată de Consiliul General al Primăriei Bucureşti. Oaza de verdeaţă a fost disputată ani la rând de proprietarii de terenuri şi autorităţi. Interesul imobiliar a fost la un pas să şteargă de pe hartă întreaga zonă. La doi paşi de casă, bucureştenii pot vedea acum o adevărată minune a naturii.

Un paradis în mijlocul unei capitale aglomerate şi agitate. Asta reprezintă cele 180 de hectare de sălbăticie în care traiesc nu mai puţin de 90 de specii de vieţuitoare. O deltă în adevăratul sens al cuvântului, a cărei frumuseţe i-a uimit şi pe specialişti.

Gândit drept proiect nautic în anii `80, Lacul Văcăreşti a fost lăsat în paragină după revoluţie. Terenul a făcut cu ochiul de multe ori dezvoltatorilor imobiliari, însă natura a fost de această dată mai puternică. Academia Română şi Ministerul Mediului au dat avize pozitive pentru ca delta să fie protejată de lege. La fel şi Primăriei Capitalei.

Autorităţile promit că Parcul Natural Văcăreşti va deveni una dintre principalele atracţii ale Bucureştiului.